Dag 13: Brukar du använda bronzer? Favorit?

På sommaren är jag en flitig användare av bronzer. Jag tycker att det är en fin slutfinish på en sminkning. Den jag använder mig av kommer från IsaDora.


Från bild ett till idag

Kom på på idén igår att jag skulle plocka fram var 500:e bild som jag fotat med min kompakt kamera då jag såg att jag fotat nästan 10 000 bilder med den. Kameran som jag fotat med heter Canon IXUS 75 och är köpt 2007. Bilderna är helt oredigerade.


Bild 0001 är fotad den 3:e juli 2007 vid mitt gamla skrivbord. På fotot ser du Lina som jag jobbade med då.


Bild 500 är fotad den 4:e augusti 2007. Det var lördag och dag två på Luleå Kalaset. På bilden ser du Marre och Sandra.


Bild 1000. Den här bilden på Per och mig är tagen på en fest i Boden den 1:a oktober 2007.


Bild 1500 är från en fest hos Emelie den 17:e november 2007. På bilden ser du mig och lite av Angelica.


Bild 2000 är fotat tolvslaget 2007-2008. På bilden ser du Karin och Malin. Det blev ett par drinkar den kvällen.


Bild 2500 är fotad Thailand när jag var där mer Lisa. Bilden är tagen någonstans mellan Bangkok och Koh Chang den 6:e mars 2008. Den föreställer mig när jag simmar med en delfin.


Bild 3000 är från en fest den 26:e april 2008. På bilden ser du min förra hamster Bianca och en bit av Marre.


Bild 3500 är fotad den 12 juli 2008. På bilden ser du lite av Marcus, Robin, jag och Calle.


Bild 4000 är från Luleå Kalaset. Bilden är tagen lördagen den 2:a augusti 2008. Med på bilden är Micke och Niklas.


Bild 4500 är tagen 10:e november 2008 och den är nog den tråkigaste bilden. Den föreställer vårat vitrinskåp från IKEA.


Bild 5000 är på en liten Hugo. Jag tog bilden den 2:a februari 2009.


Bild 5500 är tagen på Linus och AKs balkong 1:a juni 2009. På bilden är Micke och Danne.


Även bild 6000 är fotad hos Linus och AK. Bilden är tagen 21:a november 2009. På bilden ser du Linus, Anna, Eken, Danne och Maria.


Bild 6500 är från våran resa till Egypten. Bilden är tagen på morgon inne på hotellområdet den 21:a mars 2010. Med på bilden är AK, Linus och Micke.


Bild 7000 är även den från en Luleå Kalaset helg. Bilden är tagen i Kallaxgropen den 8:e augusti 2010. Med på fotot är Micke och Andreas.


Bild 7500 är fotad på natten den 21:a november 2010 utanför Corner. På bilden finns mina närmsta vänner med.
Från höger: Calle, Marcus, Malin, Timmy, Victor, Alex, Robin, Micke och längst fram Box.


Bild 8000 är fotad 13:e november 2011 och är från den årliga resan vi gör med jobbet varje år. Denna gång besökte vi Cape East i Haparanda.


Bild 8500 är från en helt vanlig fest. Bilden är tagen den 12:e december 2010 och med på bilden är Marre och Malin.


Bild 9000 är fotad i Karlstad när vi var där på SM den 14:e mars 2011. Med på bilden är jag och Ingela.


Bild 9500 är ännu en bild från Luleå Kalaset. Bilden på mig och AK är tagen i taxin på väg in till stan den 8:e augusti 2011.

Det var alla bilder. När jag väl fotat bild 10 000 kommer jag lägga upp den.

Dag 12: Vilken/vilka formula gillar du bäst på ögonskugga?

Hela frågan var: Vilken/vilka formula gillar du bäst på ögonskugga? Krämskugga, fast, löspuder, matt, skir eller skimmer?

Jag föredrar en skimmrig fast skugga då det är enklas att jobba med och resultatet blir snyggast.

Skuggorna nedan är alla från MUS: En fast skimmrig skugga som heter Microshadow Diva, en lösögonskugga som heter Eyedust Perfect och en fast matt skugga som heter Microshadow Lavendel.


På översta raden har jag lagt skuggan utan primer och på nedre raden med primer.

Åkerholmen

Igår flydde vi stan och hade en helkväll i skogen. Bilder från kvällen kommer upp senare. Bjuder på en bild på en groda Timmy plockade upp igår.


Gårdagen

Var ledig igår och spenderade dagen med Malin som änligen är tillbaka! :) Det blev en sväg på stan och på kvällen satt vi med Micke och såg film och åt gott tilltugg! :) En riktigt bra fredag. Nu ska jag ut på lite äventyr. Återkommer senare med vad. :) Hoppas ni får en bra lördag!


Malin och jag på Lanzarote förra året.

Dag 11: Vilken är din favoritfärg på ögonmakeup?

Det var svårt att välja bara en färg. Men mina fyra favoriter är den bruna skuggan Velvet, den ljusa skuggan Sibiria, den gråa skuggan Crow och den blåa skuggan Tuch.


Kvällspyssel

Det är torsdagkväll och jag är ledig i morgon. Det har varit en bra vecka. Har tränat Indoor walking tre gånger och Bodypump en gång. Första gången jag testade Bodypump och jag har aldrig någonsin varit med om värre träningsvärk. Hoppas att den är borta till i morgon. Men de lär den ju inte vara... Men de var ett roligt pass och jag tror att de blir att testa igen nästa vecka. :) Kvällen idag har varit mysig. Micke har sett hockey på tv och jag har suttit och redigerat hästbilder från i sommar. Kommer nog upp ett inlägg eller två i morgon då jag är ledig! :)


Augustibarn

Den här lilla sötnosen fyllde hela ett år i tisdags. Det firade vi då med tårta och Duplo! :)


Dag 10: Vilken är din favoritconcealer?

Den absolut bästa concealern som jag testat är MUS Cover all mix. Den täcker allt och sitter hela dagen. Att du dessutom kan blanda ihop precis den färg som passar bäst är super bra! Den gula täcker röda partier och finnar och den mörkröda täcker blått.

En annan concealer som jag tidigare använde mycket är YSL Touche Eclat. Tycker att den fungerar riktigt bra och täcker de som ska täckas.


Dag 9: Brukar du använda primer? Favoriten?

Jag är en flitig användare av ögonskuggeprimer. Den jag använder just nu är MUS Eyeprimer Clear. Tycker att den fungerar riktigt bra och får skuggan att stanna på plats hela dagen/kvällen.

Till ansiktet använder jag primern Base Prep. Jag använder den inte dagligen utan endast till fest. Jag tycker att den gör sitt jobb med att dölja mindre hudproblem, rodnader och mörka fläckar.

Är sugen på att testa Urban Decay Eyeshadow Primer Potion. Vad jag läst mig till ska det vara en av de bästa på marknaden. Tror att det blir mitt nästa köp från BeautyBay.


400

I september har jag bloggat till och från i två år. Detta blir mitt fyrahundrade inlägg. Har varit lite dåligt med inlägg senaste dagarna men istället så blev det en helt ny design. Har även jobbat hela helgen och spelat Bingolotto med mamma. På grund av att jag missat några dagar kommer de två sminkinlägg imorgon.

Hoppas ni gillar nya designen. Ser ni den inte kan ni uppdatera sidan. :)


Soffnötare

Ikväll har jag verkligen inte rört mig mycket. Micke är på firma fest och jag tar de lugnt även idag då jobb väntar imorn. Gropen i soffan blir djupare för varje timme. Har dock fått en hel del gjort. Sett två avsnitt Gossip Girl, två avsnitt So You Think You Can Dance, gjort en hel ny bloggdesign samt redigerat lite bilder. Får se om den nya designen kommer upp nu eller om jag väntar till imorn. Har inte bestämt när jag ska börja imorn och hur trött jag ska vara.

Har fotat jätte mycket i sommar som jag inte haft tid att lägga ut här. Tanken är att jag ska göra de eftersom då jag har mer tid nu än jag haft i sommar. Snart börjar dessutom hockey säsongen och då kommer de bli en hel del inlägg. :) Tänkte att jag skulle lägga upp mina favoritbilder från i sommar.

Den första är på Felix och Micke. Bilden tog jag när vi var i stugan i Umeå.



Andra bilden är på Hugo och Micke. Bilden är fotad samma dag.



Näe, jag tror de blir att sova så lägger jag upp den nya designen senare. Sov gott!
Train – Calling All Angels

Dag 8: Vilket är ditt favoritmärke på makeup?

Det märke som jag gillar bäst är Make up store. Jag har helt enkelt fastnat för deras produkter då jag tycker dom är bra. Kvaliten är bra även om jag ibland tycker att priset är lite högt. Men i slutändan är det värt de då deras produkter är dryga och håller länge. På bilderna nedan ser ni min samling av Make up stores produkter.



Lösskuggor och primers.



Fasta skuggor.



Nöjd!

Idag är jag nöjd! Jag har tränat på Helex fyra gånger denna vecka. Idag gick jag dessutom hem efter träningen. Känns verkligen super kul att träna nu. Vi är många tjejer som är pepp inför en rolig höst på Helex! :) Funderar på att nyttja en PT-träning för att få några bra övningar för mina knän.

Ikväll är Micke med grabbarna och spelar NHL. Jag valde att stanna hemma och ta de lugnt då jag jobbar i morgon. Planen är att börja redan klockan sju. Hoppas den planen håller. :) Det blir att redigera några bilder, se lite Gossip Girl och bläddra i Fritidsresors katalog och drömma sig bort lite. :)

 

Busta Rhymes feat. Linkin Park – We Made It - Amended Version

Dag 7: Lägg upp en bild på dig själv osminkad!

Det blev en dags uppehåll. Men vad gör det, har helt enkelt haft lite annat för mig. :) Eftersom det inte fanns någon vettig bild på mig utan smink så fick jag ta en ny. Så här ser jag ut utan smink.


Dag 6: Vilken är din favoritlook kvällstid?

Det är helt klart en felfri bas och sedan en ordentlig ögonsminkning och korallröda/hallonrosa läppar.

Bilden är tagen i Göteborg i juli.


Umeå tur och retur

I fredags efter jobbet satte vi oss i bilen och körde ner till Umeå. Tanken var en trevlig kväll i Umeå och Stora Nolia dagen efter. Väl framme åt vi middag på hotellet och tog nån öl och nått glas vin till maten. Efter maten åkte vi med Box till en trevlig pub.



Vi gick sedan vidare till Olearys innan vi tog oss tillbaka till hotellet.



Dagen efter var de dax för Stora Nolia. Timmy och Micke var mest intresserad av att klämma och känna på skotern dom beställt. Men vi var även runt hela området och kolla in utbudet. Precis innan vi skulle fara tillbaka till Luleå så mötte vi upp Box.


Dag 5: Vilken är din favoritlook dagtid?

En vanlig och enkel ganska osminkad look. En lätt smikning med en halvtäckande foundation och med lite markerade ögon tycker jag är det snyggaste.


Dag 4: Använder du smink varje dag?

Nej. Jag prioriterar att sova på morgonen istället för att sminka mig när jag jobbar. Kan under dagen på jobbet lägga på en lättare sminkning. Är jag ledig brukar jag undvika att smikna mig helt. Likaså om vi är utomlands. Det är alltid bra att låta ansiktet vila från smink. Bilden nedan är tagen när vi var på Lanzarote. På bilden har jag väldigt lite smink.



Midsommar 2011

Bättre sent än aldrig... Änligen har jag tagit mig tid att lägga upp lite bilder från midsommarhelgen uppe i Svanstein. Vi hann med en hel del under vårat besök. På själva aftonen badade vi bastu och hade det trevligt.



Dagen efter åkte jag och Marru över till Finland för att träffa Tomten och se lite av Rovaniemi.



På kvällen åkte vi till en sjö i närheten och fiskade. En riktigt mysig kväll med några napp och grillad fisk. :)


Ett år äldre

Så har det gått mer än en månad sen jag fyllde 24 år. Min familj, Mickes familj och mina vänner förgyllde min dag! Tack för alla gratulationer och tack till alla som kom och firade min dag! Och ett stort tack för alla presenter! :) Bilder från födelsedagsfesten kommer senare :)


Tillbaka till vardagen

Avverkat ännu ett träningspass på Helex idag. Skönt att vara igång igen efter semestern! I veckan har jag för första gången testat BodyBalance. Det är ett pass som innehåller tai chi, pilates och yoga. Det var en super kul pass som passade mig perfekt!


Chris Cornell – You Know My Name

Dag 3: Vilket är det största make up misstaget du gjort?

Jag har än så länge inte lyckats med nått jätte makeupmisstag. Däremot så finns de make up missar som ingen ska göra. Ett exempel på de är när läppennan är på tok för mörk. Ett annat exempel är när man valt fel färg på sin foundation och bara sminkar anstiktet och inte halsen. Det blir så fel.

Ett tips när ni ska köpa foundation är att prova på käkbenet och inte på handen. Färgen på handen och ansiktet är sällan samma.


Dag 2: Hur lärde du dig att sminka?

Jag började intressera mig för smink när jag av en slump hamnade på Lindas sminkblogg. Linda är en super duktig make up artist på Make up store. Efter det hittade jag bloggen Killer colours. En blogg som drivs av en kreativ tjej vid namn Viola.

I samband med Alla hjärtans dag förra året önskade jag mig ett presentkort på Make up store av Micke. Snäll som han är kom han med ett presentkort på en sminkning. Efter lektionen var jag såld. Nu försöker jag hela tiden lära mig mer genom att läsa bloggar, se sminkvideos på YouTube och genom att experimentera själv.

Jag föredrar skugg-sminkningar då jag personligen tycker att det passar mig bäst då mina ögon är olika stora. Men på senaste tiden har jag även börjat experimentera lite. Dock mest med andra färger än grått och brunt :)

På bilden nedan ser ni en av mina senaste sminkningar. Dock gjorde blixten att färgerna försvann lite grann.



Dag 1: När började du sminka dig?

Jag har senaste dagarna gått och funderat på när jag började smikna mig. Det blev till slut att ta fram mina fotoalbum för att ta reda på det. Jag vet att det var någon gång under högstadiet för jag kommer ihåg att jag använde en hel del kajal på den tiden. :) Annars har jag varit dålig på att använda smink fram till för nått år tillbaka. Men mer om det i morgon. Hittade några bilder från mina ygre dagar.

Första bilden är från skolavslutningen i nian 2003. Man ser då att jag gillade kajal :) Andra bilden är från balen när jag gick ut gymnasiet 2006. Inte ens då hade jag mycket smink.

31 dagars skönhet

Två av de skönhetsbloggar jag läser kommer under 31 dagar blogga om skönhet. Killer Colors drog igång för ungefär en vecka sen och Beleza för några dagar sen. Så jag tänkte att jag skulle utmana mig själv och se om jag klarar det. Första inlägget får ni ikväll! :)

 


Nagel nytt

Det senaste köpet till mina naglar är en nagelfil i glas.

En glasfil är ett bra köp för dina naglar. Det finns många fördelar att använda en glasfil. Den motverkar att dina naturliga naglar går av, flagar eller går sönder. Filen tar ingen fukt från nageln och dessutom är den mycket lätt att rengöra. Det är bara att skölja filen direkt under vattenkranen. Detta medför att filen får en lång livslängd. En glasfil passar till naturliga naglar, tånaglar och lösnaglar. Det enda jag inte gillar än så länge är ljudet när man filar. :)

Filen jag har köpt kommer från Depend och finns att köpa på till exempel Åhléns eller Kicks.


Jobb, jobb, jobb...

Efter tre veckors semester med bra väder, trevligt sällskap och roliga påhitt är jag nu tillbaka på jobbet. Kändes inte lika tungt som jag trott att gå till jobbet idag. Tror att det beror på att regnet vräker ner. Det enda som är lite små jobbigt är att Micke är ledig en vecka till.

Fotat med telefonen en solig dag utan några moln.

Fullt upp!

Har under semestern försökt undvika datorn därav att bloggen inte heller prioriterats. På måndag börjar jag jobba igen... men då kommer jag uppdatera er om min sommar! :)

Universeum lördag 30/7 2011

RSS 2.0