Lackat om taket

Ännu en vecka har sprungit förbi. Änligen är det fredag igen! I kväll ska jag på after work med Izabella, Ingela och Sanna Amphion. Jag tror att det blir en riktigt rolig kväll med tjejerna. :) Tidigare i veckan har jag  tränat, umgåtts med Micke och färgat håret. Det blev riktigt mörkt, nästan svart i topparna. Men jag är nöjd. :)


Från bild två till idag

I slutet av augusti postade jag detta inlägg. Jag hade då plockat fram var 500:e bild som jag fotat med min kompakt kamera. Nu har jag gjort samma sak fast med min systemkamera. Min systemkamera är en Canon 1000D. Bild ett med fanns inte kvar i datorn så jag börjar istället på bild två. Bilderna är helt oredigerade.


Bild 0002 är fotad 15:e april 2009. Det är samma dag som jag fick kameran i present av Micke. Bilden är på Robin som just hade kommit hem efter en långresa.


Bild 500 är fotad 13:e maj 2009. Bilden föreställer en hungrig Polly endast några veckor gammal. Det är samma dag som jag hämtade våra nya husdjur.


Bild 1000 är fotad på en fest hos oss 14:e oktober 2009 och föreställer Calle.


Bild 1500 är fotad 14:e juni 2010 när min bror Sven tog studenten.


Bild 2000 är fotad 22 februari 2011. På bilden ser du Linus och AKs dotter Lova.


Bild 2500 är fotad 30:e mars 2011 och är ännu en bild på min Polly.


Bild 3000 är fotad hos Danne och Maria den 23:e april 2011. Fotograf är Sebastian och med på bilden är Danne, Maria, Eken, jag och Micke.


Bild 3500 är fotad en varm sommarkväll den 6:e juni 2011. Vi satt hela kvällen ute på balkongen och rökte vattenpipa. På bilden ser du Robin och Timmy.


Bild 4000 är fotad i Rantajärvi den 27:e juli 2011. Bilden föreställer Marru och hennes hund Herman.


Bild 4500 är fotad av Micke 26:e juli när vi var ner till Umeå och stugan.


Bild 5000 är fotad hos Danne och Maria den 8:e augusti 2011 när det var Luleå Kalaset vi hade kräftskiva. Med på bilden är Micke och Hanna.

Dag 30: Vilka favoriter köper du om och om igen?

Jag gillar att testa nya produkter men har jag hittat en favorit köper jag gärna produkten om och om igen.

Två produkter jag köpt flera gånger är Liquid foundation och Dual foundation. De produkter som jag helt klart kommer att köpa igen när de tagit slut är Cake eyeliner och Cover all mix. Jag har fastnat vid en mascara som jag trivs med och tycker är bra så den köper jag om och om igen. Den heter Masterpiece Max och du kan läsa mer om mascaran här.

Alla produkter kommer från Make up store utom mascaran.



Göteborg fredag 29 juli

Dag två i Göteborg innebar en heldag på Liseberg! :) Från öppning till stängning. Väl inne delade vi upp oss lite då jag, Calle och Timmy var sugna på att åka allt. Micke, Alex och Marcus höll hellre till i Spelhuset eller på ett fik med en öl. :)



Vi värmde upp med att åka Lisbergsbanan men bestämde oss sedan för att testa årets nyhet AtmosFear. Som tur var hade det inte hunnit bli en allt för lång kö. Vi hann dock bli lite nervösa innan de var våran tur att åka upp 146 meter över havet för att sedan åka ner i 110 km/h.

Åket gav en ordentlig adrenalinkick. Rekommenderar er att testa den om ni besöker Liseberg.



Efter lunchen tog vi alla en paus från åkandet och besökte Spelhuset.



Hela gänget åkte två attraktioner tillsammans. Den första var Kållerado. Har inga bilder från den åkturen då kameran hade blivit totalförsörd eftersom alla blev riktigt blöta. Andra attraktionen alla åkte var Pariserhjulet. Det var en trevlig tur med fin utskikt.



Efter några till timmar av åkande blev det dax för middag. Innan middagen stannade vi upp och såg lite av en rockabilly konsert.



Efter middagen bestämde vi oss för att blöta ner oss igen. Denna gång i FlumeRide. Timmy som satt längst fram blev blötast. Men jag, Alex och Marcus var inte direkt torra efter åkturen.


Höst naglar

Förra veckans naglar gick i grönt. Började med att måla naglarna mörkgröna och målade sedan dit en ljusare grön. Efter någon dag målade jag på med Essies matta lack. Beklagar att bildkvaliten inte är den bästa.


Göteborg torsdag 28 juli

Har äntligen tagit tag i bilderna från resan till Göteborg. Det var en grymt kul helg med grabbarna. Inte en tråkig stund! :)

Vi anlände tidigt på torsdagsmorgonen. Jag såg fram emot flera timmar med shopping. Det gjorde inte grabbarna... Oväntat... Nej. Grabbarna valde att stanna på en pub i Nordstan, undertiden sprang jag runt i diverse butiker. Efter shoppingturen gick vi tillbaka till hotellet och vilade upp oss inför kvällen.



På kvällen hade jag bokat bord på en liten och mysig grekisk restaurang vid namn Lilla Tavernan. Maten var supergod och vi alla njöt av både mat och dryck. Efter middagen prommenerade vi genom en del av Slottsskogen som låg i närheten av restaurangen.



Tillbaka vid hotellet blev det att spela lite minigolf. Det var 11 riktigt roliga banor. :)



Vi avsluta en perfekt kväll med lite öl och vin i hotellbaren. :)


Dag 29: Hur förvarar du ditt smink?

Så här ser det ut i mitt sminkskåp. Sminket är till skillad från min garderob med kläder väldigt städad och organiserad.


Shopping

Det blev lite nödvändig shopping i fredags då jag och Malin var på stan. Det blev en ny mascara då min favoritmascara var slut. Som tur var hade Åhléns den på kampanjpris! :) Köpte även min första ögonkräm. Valde Lumenes då den har en kylade effekt. Blev även ett nytt lack från MaxFactor och den bästa removern från Depend. Mer om lacket och removern kommer i senare inlägg. Köpte även två produkter från Paul Frank. Söta förpackningar och supergod doft! :)

Blev även stolt ägare av ett par jeans. Det var flera år sen sist! Köpte dom på BikBok. Dom har just nu 100 kronor rabatt på alla jeans. Köpte även att packet med snoddar och fick då med ett till paket snoddar, ett par trosor, nio par örhängen och ett par hårklämmor. Nice! :)


Blue My Mind

Efter en några dagar med matta naglar var jag sugen på att prova mer. Denna gång blev de H&M - Blue My Mind och Essie - Matt About You. Riktigt snyggt.


Besök från Sandviken

För två veckor sedan hade Peter och Hanna besök från Sandviken. Detta resulterade i en trevligt fest och roligaste kvällen ute på länge. :) Här kommer en bildbomb från kvällen. På första bilden ser ni även den nyklippta Peter.


Min helg

Helgen har som vanligt gått fort. I morgon är det söndag igen. Blir att ta det lugt hela dagen tror jag. Ska förbi mamma en sväng också.

I fredags var jag ledig på dagen. Sprang på stan med Malin. Det blev ett par fynd! :) Planen är att visa upp mina fynd imorn :) På kvällen var Timmy, Alex och Malin på besök. Vi såg Idol och lite film. Idag har inte gjort nått alls på dagen. Jag åt middag på Berget med Micke, Calle, Mattias, Robin och Malin. Efter middagen gick grabbarna och basta för att sen spela NHL 12. Jag och Malin valde att istället se på film. Det blev The Twilight Saga: Eclipse.


Photo Booth bilder från i sommar.

Howard Shore – Wedding Plans

Dag 28: Var hittar du inspiration?

En av de första bloggarna jag spanar in varje morgon är Lindas sminkblogg. Det är den blogg som inspirerar mig mest när det gäller makeup. Linda är super duktigt på att jobba med färg och form. Du hittar hennes underbara blogg här. Sminkinspiration går även att hitta i mängder på Youtube. En bra sida där är Vintageortacky. Spana in hennes sida för inspiration och tips! Ett annat sett att hitta inspiration på är att bläddra i en vanligt tidning.


Kollaget innehåller Lindas sminkblogg, en tidning och Vintageortackys Youtube kanal.

Essie - Matte About You

I veckan var jag sugen på att prova mitt nya matta lack från Essie - Matte About You. Jag hade svårt att bestämma mig vilken färg jag skulle välja under. Så jag plockade fram fem av mina favoriter som hade lite mer skimmer i sig och nedan ser ni slutresultatet. Alla naglar ser inte så matta ut på bild men det har med blixten att göra.

Jag har använt:
Depend - en röd från förra året där numret är bortnött
IsaDora - 629 Icy Purple
ELF - Copper
Depend - nr 191
OPI - Blue my mind
Essie - Matte about you



Dag 27: Vilket är ditt absolut bästa skönhetstips?

Mitt bästa tips är att du tar hand om dig själv. Umgås med personer som gör dig glad och inte sånna som tar onödig energi. Träna för att de är roligt och ät de du tycker är gott! :) Det är inte direkt ett sköhetstips. Men mår insidan bra mår även din hud och kropp bra.


Maria, Johanna, Anna-Klara och jag. Tre superfina tjejer som jag gärna umgås med! :)

Dag 26: Lista dina favoritpaletter med ögonskugga!

Jag har ett par favoritpaletter som jag använder vid olika tillfällen. Jag använder alltid primer under alla mina ögonmakeuper för bästa resultat och hållbarhet. Pigmenten i ögonskuggan framhävs även bättre med en primer.

Palett 1: Är av märket IsaDora och innehåller fem matta skuggor. Den är perfekt till vardags och håller hela dagen.


Palett 2
: Är från ELF och heter Duo Eyeshadow. En budget palett med bra pigment och perfekt att ha med sig i väskan då den är liten men har allt för en enkel ögonmakeup. Den kostar endast 15 kronor och finns att köpa här.



Palett 4, 5 och 6: Alla tre är från YSL. Jag älskar dessa paletter! De är lyxiga, de har bra pigmet, sitter hela dagen och är lätta att arbeta med. Jag tror att ni kan se vilken av paletterna som är favoriten. :)


Palett 7: Min absoluta favoritpalett kommer från Kosmetikan.se. Paletten innehåller 120 mörka och varma färger. Färgerna är lätta att arbeta med och det går att att kombinera ihop hur många ögonmakuper som helst. Paletten kan du köpa till ett bra pris här.

Äpple, apelsin och kiwi

Förr förra veckan pimpade jag naglarna ordentligt. Jag tycke det var dax att testa mina nya dekorationer som jag skrev om i det här inlägget. Jag målade först naglarna vita med färgen Pure White från H&M. Efter det målade jag naglarna med färgerna Depend 196, IsaDora 193 Pure Coral och IsaDora 713 South Beach. Jag fäste sedan frukterna med ett överlack från Depend.


Lacken jag använde:

Jobbhelg med köttbullsregn

Eftersom jag hade min jobbhelg så har jag tagit det relativt lugnt i helgen. På fredagen var jag ledig och gjorde inte allt för mycket. På kvällen åt jag jag och Micke kinamat, såg på Idol och filmen Det regnar köttbullar. En en mysig familjefilm.

På lördagskvällen kom Marcus och Malin och åt tacos med mig och Micke. Sen blev det att se hockeyn. Roligt att Linus, AK och Lova också kom förbi och hängde med oss. :)


Mer eBay

Det var fler än två paket som trillade in genom brevinkastet. :) Jag har länge suttit på eBay och spanat in dessa. För någon vecka slog jag till och köpte då 100 stycken endast kostade 4,59 dollar med frakt. De fungerar så att man skär små skivor av dem och fäster skivorna på nagel. Jag valde att fästa dom med ett överlack. I ett senare inlägg får ni se när jag testat.


Dag 25: Berätta om din hudvårdsrutin!

Jag börjar varje morgon och avslutar varje kväll på samma sätt. Jag börjar med att tvätta ansiktet med en daily scrub. Efter det använder jag en pads och baddar ansiktet med en toner och avslutar med en ansiktskräm. Alla produkter jag använder kommer från Nuetrogrena.


Säsongens första match och Dior

Veckan har varit fullspäckad. Tyvärr har min förkyldning ännu inte släppt helt. Har jobbar sex av sju dagar och på kvällarna har jag bland annat tagit de lungt i soffan med Micke. I onsdags var jag på Northland Basket (fd. Luleå Basket) första match för säsongen. En träningsmatch mot TTT Riga. I torsdags var jag och SannaDiors vip-kväll. Det var en intressant och lärorik kväll. :)


Victoria's Secret

Det andra paketet från eBay innehöll 20 väldoftande lotioner från Victoria's Secret. Jag och Ingela delade på paketet så vi fick tio flaskor var med fem olika dofter från kollektionen Secret Garden. Jag har hittils inte hittat någon lotion som luktar lika gott som dessa.


Lost in Fantasy - passionsfrukt, brasiliansk orkidé, mysk. Pure Seduction - casaba melon, plommon, fresia. Love Spell - körsbärblomma, persika, vit jasmin. Coconut Passion - vanilj, kokos, liljekonvalj. Secret Charm - kaprifol, gala äpple, stephanotis.

Stugan 26:e juli 2011

Mamma och pappa har åkt ner till Umeå för att stänga stugan för vintern. Det är ett tecken på att sommaren är slut. När jag och Micke var ner i sommaren passade jag på att testa mitt nya objektiv. Här är några oredigerade bilder som jag fotade.


Kameraväska

I inlägget här kan ni läsa om min kärlek till eBay och att det blivit ett par beställningar på senaste tiden. I det översta paketet låg en kameraväska till min systemkamera. Väskan är helt perfekt och passar min kamera, mitt extra objektiv och en massa småsaker. Ett riktigt bra köp!


Dag 24: Vilka produkter finns alltid med i din sminkväska?

Jag bär runt på allt för mycket i min handväska. I sminkväskan som jag alltid bär med mig i handväskan brukar jag ha med mig en mascara, Cover all mix, en primer, Dual foundation, eyelinern Dusty smoke samt nått läppstift eller läppglans.



Rosa + turkos = fint

Årets sista riktigt färgglada sommarnaglar målade jag förr förra veckan. Kunde inte bestämma mig hur jag ville att dom skulle se ut så jag hittade lite inpiration på den här bloggen. Det blev riktigt lekfulla naglar.


Det turkosa lacket kommer från H&M och heter Bella's Choice och det rosa lacket kommer från Mavalas sommarkollektion och heter 168 South Beach Pink.

eBay!

Det har senaste tiden trillat in ett par paket från eBay. Jag älskar eBay! Där finns allt och lite till och till riktigt bra priser. För er som inte testat eBay. Gör de! Det är jätte enkelt. Man behöver inte buda om man inte vill utan det går att köpa direkt. De flesta skickar dessutom pakten med billig frakt och som gåva. Nedan är två paket som jag nyligen fått hem. Vad de innehåller får ni se senare. :)



Dag 23: Vilket är ditt favoritpuder?

Favoriten kommer från YSL. Tätt följt efter Make up stores mineralpuder Wonder Powder. Dock är båda aningen dyra. YSL pudret ger en matt effekt medans MUS pudret ger en mer skimmrig finnish.


Dag 22: Lista dina favoritläppstift och lipgloss!

Jag är inte en flitig användare av läppstift och läppglans. Det har blivit mer på sista tiden men annars är det mest till fest. Nedan är alla mina läppstift och läppglans.


1. IsaDora Jelly Kiss - nr 50 Rainbow. 2. ELF - Nearly Nude. 3. IsaDora Jelly Kiss - nr 57 Coral Punch. 4. Okänt 5. Viva la Diva - nr 51 Pink Apricot. 6. Okänt.


1. MUS - Frozen. 2. Lancomé - Juicy Gelé. 3. Lancomé - Juicy Tubes 55 Rose Cheri. 4. Lancomé - Juicy Tubes 59 Fancy. 5. Maybelline Color Shine Sensational Gloss - Watermelon Punsch. 6. Maybelline 522 Rose Star. 7. ELF - 2 In 1 Conditioning Gloss - Supermodel.

Balkongfest 20:e juli 2011

Idag vräker regnet ner. Jag tror hela sommarens regn faller från skyn idag. Tänkte därför bjuda på lite bilder från en kväll på våran balkong i sommar.



Efter några timmar på balkongen så flyttade vi oss till Färjan. En kul kväll med grabbarna. :)


Dag 21: Vilken är din favoritremover för ögonsmink?

Den jag använder just nu är H&M Eye makeup remover. Jag tycker den fungerar bra och tar snabbt bort även vattenfast mascara.



En helg med klipp

Ännu en helg har passerat. På kvällen på fredagen stannade jag hemma då jag åkt på en förkyldning och ville vila upp mig så att jag skulle orka resten av helgen. Hade helst tagit de lugnt hela helgen men Peter och Hanna hade besök från Sandviken så det blev lite fest.

Det var en riktigt skoj förfest och utgången var den roligaste på länge. Lekte även frisör på festen då Peters hår var utom kontroll. Klippte mig bara i fingret en gång! :) Ska se om jag hittar någon före och efter bild. Själv är jag riktigt nöjd och även Peter verkar vara de! :)


Bild från i lördags.

Dag 20: Om din sminksamling brann upp...

... vad skulle du sakna mest?

Då skulle jag nog sakna produkter som inte går att få tag i längre. Produkter som bara såldes under en kort tid och inte kommer tillbaka. Annars är jag mer rädd om alla mina bilder och mina älskade djur än min smink samling.



Dag 19: Brukar du använda lösfransar?

Jag har använt lösfransar en gång. Det tog ett par gånger innan jag lyckades sätta dit dom ordentligt. Jag tycker att de ger en snygg effekt på ögonen när det är fest.


Dag 18: Brukar du använda foundation?

Hela frågan lyder: Brukar du använda foundation? Isåfall, vilken är din färg och favorit? Flytande, fast eller mineral?

Jag använder två olika baser. På vintern till fest brukar jag använda en flytande foundation som täcker. Den jag använder heter Liquid foundation i färgen Cream. Det är en oljebaserad foundation med halvtäckande resultat. Jag brukar applicera den med en pensel.

Nu och i sommar har jag mest använt Dual foundation i färgen Stockholm. Det är ett krämpuder har ett matt och halvtäckande resultat. Jag trivs super bra med den!



Inflyttningsfest 8 juli 2011

I sommar har Hanna och Peter valt att flytta dryga 80 mil uppåt i Sverige! Den åttonde juli var de dax för deras inflyttningsfest. Vädret var på våran sida så vi satt ute nästan hela kvällen och njöt av kvällssolen.



Senare på kvällen tog vi oss in till stan och gick ut på Färjan.


Dag 17: Brukar du använda eyelliner?

Eyeliner använder jag nästan dagligen då jag använder smink. Favoritern är helt klart Cake eyeliner från MUS. Den sitter snyggt hela dagen och du väljer själv hur svart den ska vara. Du applicerar den med en smal eller snedskuren pensel och lite vatten. Äger även en vit eyeliner från Viva la Diva. Den rekommenderar jag inte. Den är på tog för hård och svårarbetad. Motsatsen till den är MUS Eyepencil. Den är mjuk att jobba med och sitter bra.



Min födelsedag 1:a juli

För lite mer än två månader sen fyllde jag 24 år. På födelsedagen firade min familj och Mickes familj mig och dagen efter var vännerna på besök. Vi började kvällen hemma hos oss.



Efter förfesten åkte vi ut på Färjan för att sedan avsluta kvällen på Max.


Dag 16: Vilken är din favoritmaskara?

Just nu har jag två mascaror som jag använder. Båda är från MaxFactor. Den första heter False Lash Effect och är vattenfast. Tycker att borsten är lite klumpig och svår att arbeta med men den ger mycket effekt. Den andra mascaran heter Masterpiece Max. Det är den bästa mascaran jag testat hittills. Den är lätt att arbeta med och formar fransarna fint.


Helgen

Helgen har varit lugn med mycke skratt. Har spenderat kvällarna med mina favorit grabbar och Malin. Vi har tagit någon öl och nått glas vin och bara snackat.

Nu ska jag byta om och vänta på att Micke och Timmy ska hämta upp mig. Det bjuds på tacos hos Malin. Sånt tackar man inte nej till! :)


Timmy, Calle, Micke och Alex. Bilden är från Lanzarote.

Sommarens naglar

Var länge sen jag visade upp mina naglar. Har helt enkelt inte prioriterat att lägga upp naglarn i sommar. Så här kommer fem av sommarens naglar.




Dag 15: Vilken är din bästa makeupborste/pensel?

Tänkte att jag i detta inlägg skulle visa upp mina penslar och vad jag använder dom till. Bästa borsten i min samling är pensel nummer 9. Pensel kommer från MUS och är den enda jag har i äkta hår. Resten av mina penslar är i syntet.

Pensel 1 och 8 är penslar jag använder tillsammans med min Cover all mix från MUS. Pensel 2 och 5 anväder jag till rouge, puder och bronzer. Pensel 3 använder jag till min flytande foundation. Pensel 4 använder jag till att skugga ut en ögonskugga och pensel 9 använder jag när jag packar en ögonskugga. Pensel 6 är till ögonbrynen och pensel 7 är till min Cake eyeliner från MUS.


1. ELF Concealer Brush. 2. ELF Total Face Brush. 3. ELF Foudation Brush. 4. Blending Eye Brush. 5, 6, 7, 8. Penslar från Åhléns. 9. MUS Eyeshadow brush medium.

Dag 14: Använder du rouge? Vilket är favoriten?

Jag är väldigt dålig på att använda rouge. Har planer på att bli bättre på de. De rouge jag äger har en fin färg och kommer från IsaDora men används som sagt inte så jätte ofta.


Första september

Så var sommaren slut och hösten närmar sig med stormsteg. Träden börjar bli gula och de är kallt på morgonen när man beger sig till jobbet. Det har varit en riktigt bra sommar. Har massa bilder från i sommar som jag inte visat så några fler sommar inlägg kommer det att bli framöver.


Bild från i sommar.

RSS 2.0